GIROUXDAGUERREOTYPKAMERA, 1839Denna kamera är en replik tillverkad i furu och valnöt. Krokar är frästa eller framfilade i mässing. En speciell jigg togs fram för tidsenliga gångjärn. Plakettens ram är gjord i mässingstång som sedan är böjd efter en ellipsform och därefter är stången nedfräst till halva diametern. I den karakteristiska fronten har de obligatoriska sprickorna skapats. En lackstämpel tillverkades för sigillet. Mässingsdelar åldrades med svavellever. Kameran slutfördes 2003.

 

 

 

             

            

En hemmagjord stämpel tillverkades i mässing. Med hjälp av fotoresist etsades texten.                    

                     

 

Objektivfattningen är framsvarvad till ett mycket tunnt rör. Linsen som är en akromat är placerad i fattningens bakdel. Slutaren har frästs fram ur mässingplåt och skruvarna som håller slutarn har Charles Chevaliers speciella utformning.                     
                     
             
 
Mattskivan är placerad i den mindre skjutlådans bakgavel i en teakram som också är förbunden genom gångjärn med en spegel. Mattskivan tillverkades  genom att lite karborundum och vatten placerades mellan två glasskivor och gneds mot varandra någon minut. Spegeln kan fällas upp vid transport mot teakramen. Mattskivan kan tas bort och ersättas av plåthållaren.
              
 
Plåthållaren tillverkades i mahogny och björk. Med hjälp av de halvcirkelformade stagen kan man från kamerans utsida blottlägga plåten vid exponeringen.                    
                       
 
START